joi, 20 noiembrie 2008

STRATEGIA LUI TARICEANU

Am tot stat si m-am intrebat de ce oare Tariceanu a protestat atat de vehement in ceea ce priveste marirea salariala a profesorilor cu 50% si de ce a facut tot posibilul pentru a o impiedica, amana pana dupa alegerile din 30 noiembrie. Astazi totul a devenit foarte clar. Astfel erau bani la buget pentru a sustine aceasta marire salariala, dar daca primul ministru aproba masura atunci nu mai avea resurse pentru a sustine masurile electorale din ultima vreme. Si aici ma refer la alocarea discriminatorie a banilor in teritoriu, alocare efectuata fara indoiala doar pe criterii politice, reducerile de impozite si taxe din ultima vreme, anularea pt un an a taxei de poluare pt Euro 4, marirea pensiilor s.a.m.d. Tariceanu avea o strategie foarte bine definita cu mult inaintea inceperii campaniei electorale, avea o serie de masuri care sa sensibilizeze electoratul, iar bugetul era impartit cu minutiozitate astfel incat sa se finanteze masurile luate de guvern de la inceputul campaniei electorale si pana pe 30 noiembrie. Votul din Parlament pentru marirea salariala a profesorilor cu 50% i-ar fi stricat planurile, i-ar startegia conceputa initial nu mai putea fi pusa in practica. De aceea a amanat maririle salariale pana in aprilie 2009, fondurile guvernamentale avand deja o alta destinatie!!!
Iar PSD-ul, dupa alocarea fondurilor si in favoarea candidatilor sai, a respins motiunea simpla a PD-L, si a sustinut indirect guvernul Tariceanu, insa fara a se pronunta impotriva maririlor salariale votate in Pralament.
PD-L si-a dat seama intr-un final de strategia guvernului liberal si complicitate PSD-ului, abia dupa ce a cazut motiunea.
Cert este faptul ca reprezentatii PD-L duc acum o confruntare bazata pe principiul Singur Impotriva Tuturor!!!

Niciun comentariu: