luni, 3 noiembrie 2008

Aiurerile lui Geoana

Sambata seara am vazut o declaratie "interesanta" a liderului PSD, MIrcea Geoana. Dumnealui, sustinea ca daca PSD va gastiga alegerile, atunci viitoarea guvernare pesedista, va construi in urmatorii patru ani ATENTIE!!!, circa 1000 de km de autostrada. Mircea Geoana, ori viseaza, ori minte cu nerusinare doar pentru a castiga cat mai multe voturi. De ce spun asta? Guvernarea din Ungaria in ultimii cinci ani, a imprumutat foarte multi bani si a realizat circa 800 km de autostrada, firma care a realizat lucrarile lucrand extrem de repede si bine ca urmare a presiunilor guvernului, iar domnul Geoana, vrea ca in 4 ani de zile sa faca 1000 de km de autostrada.... ma apuca si rasu si plansul.... In 8 ani de zile in Romania abia s-au facut vreo 100 si ceva de KM de autostrada, desi au fost bani pentru o lungime mai mare dar au post prost gestionati si distribuiti. PSD_ul, ca de obicei, dar in special Mircea Geoana vine cu niste proiecte trebuie sa recunosc foarte indraznete si frumoasa, numai ca vorbeste fara sa gandesaca, fiindac ele nu au acoperire in realitate. Insa trebuie sa recunosc si faptul ca multi romani cred ceea ce spune!!! De ce? Lipsa de educatie si informare!!!
De asemenea tot acelasi lider pesedist promite salarii minime de circa 600 de euro, fel de fel de bonusuri si mariri salariale. Domnilor in Ungaria salariul minim este de 550 de euro asta dupa vreo cativa ani buni de reforme si crestere economica sustinuta, fara masuri populiste si gafe de genul maririlor salariale ale profesorilor cu 50 la suta. Nu sunt impotriva maririi salariale a profesorilor, insa noi in plina criza economica ne aruncam cu capul in rahat. Bine daca tot tineau musai sa mareasca salariile profesorilor, atunci trebuiau sa gandeasca o lege care sa mareasca cu un anumit procent sa zicem de 30 la suta pe cele ale profesorilor cu venitul cuprins intre 700 si 1200 ron, si cu procente mai mici, progresive, pe ale celor care au venituri mai mari. Astfel nu ami era acest scandal. Iar legea trebuia prevazuta pentru anul viitor, adica legea sa intre in vigoare in vara anului viitor, infunctie de previziunile financiare pt anul viitor. Trebuia doar un pic de gandire, analiza si logica... nimic mai mult.
Nu ii tin partea premierului, insa cred ca are mare dreptate. O astfel de masura ne-ar baga intr-o criza finaciara fara prcedent.
Dar PSD-ul si PD-L-ul au facut-o doar ca sa il puna pe Tariceanu intr-o lumina defavorabila in fata alegatorilor, o masura electorala, iar cei care au luat-o s-au gandit doar la ciolanele lor si nu s-au gandit ca o tara intreaga va plati pentru prostia lor, Dar pe ei ce-i doare.... lasa ca poporul plateste, noi cheltuim.
Si nici Tariceanu cu PNL-ul lui nu e mai presus....referindu-ma la gafele actualei guvernari si nu in ultimul rand la distribuirea preferentiala a fondurilor pentru diferite obiective din teritoriu, distribuire pe criterii politice.
M-a scarbit in totalitate, actuala clasa politica....Oricum e bine macar vca voi vota oamenii si nu partidul sau listele partidului.
O zi buna tuturor!!!

Niciun comentariu: