vineri, 9 octombrie 2009

Axinia demis de Berceanu

Astazi dimineata inca un iesean a parasit Guvernul Boc. Este vorba despre subsecretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, demis de Berceanu. Pana in acest moment nu am auzit nici o argumentare a acestei decizii, insa exista cel putin motive care sa justifice aceasta masura:
- pe 15 septembrie Berceanu declarase public ca este nemultumit de faptul ca negocierile cu sindicatele privind programul de disponibilizari s-au blocat si i-a atentionat pe toti directorii CFR si pe subsecretarul de stat Axinia ca ei vor fi primii disponibilizati daca nu reiau negocierile si nu gasesc o solutie
- demiterea lui Axinia si "inlocuirea" sa cu un lider sindical ma face sa ma gandesc ca Berceanu vrea sa linisteasca apele la CFR inainte de alegerile prezidentiale si sa obtina cat mai multe voturi pentru Traian Basescu. In plus e mult mai usor de negociat un program de disponibilizari de catre un om care vine de la conducerea miscarii sindicale.

Totusi sunt curios care va fi in continuare relatia Axinia-Berceanu, tinand cont de faptul ca cel din urma are drept sarcina de la centru revitalizarea organizatiei judetene PD-L Iasi, iar Axinia va fi si aici "subordonat" pe linie politica. Cert este ca in acest moment Axinia este foarte suparat si dezamagit de decizia lui Berceanu! Totusi vin prezidentialele!

Niciun comentariu: